Autor: Laudato.hr/Daily Mail

Maxine i Don Simpson preminuli su istoga dana 21. srpnja 2014. godine. U 7 sati umrla je 87-godišnja Maxine, a samo četiri sata kasnije i njezin suprug Don u 90. godini života.
‘Naša baka je za njega bila kao dijamant. Jako ju je volio i išao bi za nju na kraj svijeta. Ta ljubav je bila obostrana“, rekla je njihova unuka Melissa Sloan.

Istinska ljubav

Bila je 1950. godina kada su se prvi put susreli. Upoznali su se na kuglanju i bila je to ljubav na prvi pogled. Već nakon 6 mjeseci su se zaručili i od tada su Maxine i Don bili nerazdvojni.

Dvije godine kasnije stupaju u brak i sele u Njemačku. On se zapošljava kao inženjer u vojnoj bazi američke vojske, a ona kao medicinska sestra u bolnici. U Njemačkoj posvajaju 18-mjesečne blizance Jima i Jamesa jer Maxine zbog zdravstvenih razloga nije mogla imati vlastitu djecu. Tri godine kasnije vraćaju se u Bakersfield u Kaliforniji i tu žive gotovo 60 godina.

Zajednički kraj

Nakon dugog i ispunjenog života, oboje su na kraju života dijelili i bolesničku postelju. Početkom 2014. godine, Maxini je dijagnosticiran rak mokraćnog mjehura. Nakon dvije bezuspješne operacije, 87-ogodišnja Maxine se 5. lipnja seli svojoj unuci Melissi.

Suprug Don obolio je od Alzheimerove bolesti, ali se unatoč tomu samostalno brinuo o sebi. Svoju suprugu posjećivao je svakodnevno sve dok 14. srpnja prilikom pada nije slomio kuk. Zbog njegovog već krhkog i narušenog zdravlja operacija nije bila moguća, tako da se i on 19. srpnja seli k svojoj unuci, pored svoje voljene Maxine.

Ljubav koja prelazi granice smrti

Večer prije njihove smrti po zadnji put su se držali za ruku. ‘Pogledaj djede, tko to leži pokraj tebe?’, pitala ga je unuka Melissa. Sa sretnim osmijehom na licu odgovorio je: ‘Moja predivna žena’. Sljedeće jutro umrli su jedno za drugim.

U župi Bakersfield je 21. kolovoza 2014. godine organizirana misa kojom su župljani željeli obilježiti ljubav Maxine i Dona, ljubav koja je trajala više od 60 godina. Toga dana Maxine bi proslavila 88. rođendan.

Datum objave: 25.08.2014.