Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas ocijenio je u srijedu u Mostaru kako je preporuka Europske komisije za otvaranje pregovora s BiH jedno od najvećih postignuća Vlade RH i najkonkretniji načina potpore tamošnjim Hrvatima. 

Milas se u Mostaru u četvrtak susreo s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem, s kojim je razgovarao o realizaciji nekoliko velikih projekata koji se grade u Mostaru poput zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, bolnice, sveučilišta u čemu sudjeluje i Republika Hrvatska.

“Otvaranje pregovaračkog procesa je jedno od najvećih dostignuća Vlade RH, jer je to ono za što smo se zalagali i vjerujem da će sve ono što slijedi doista uvjeriti ljude da pristupanje Europskoj uniji nosi benefite i dobiti za sve narode u BiH”, rekao je Milas u izjavi za medije. Dodao je kako će Hrvatska nastaviti biti snažan i “vjeran partner” Bosni i Hercegovini i tamošnjim Hrvatima. 

U Čitluku, jednoj od najrazvijenijih općina u #FBiH, boravio je danas državni tajnik Zvonko Milas, gdje se susreo s…

Objavljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike HrvatskeSrijeda, 13. ožujka 2024.

Mostarski gradonačelnik je izrazio očekivanja da će Hrvatska ponuditi svoja iskustva Bosni i Hercegovini kako bi što uspješnije okončala pregovarački proces te koristila fondove Europske unije za projekte u ovome gradu. 

Kordić je zahvalio Vladi RH predvođenom premijerom Andrejem Plenkovićem zbog uspjeha oko europskog puta Bosne i Hercegovine i najave zelenog svjetla Europske komisije za otvaranje pregovora BiH s EU. 

Dr. #Vesna #Bosanac uvršena je među #Svjetske #Pravednike u Vrtu Pravednih u #Milanu. #Hrvatska će ju zauvijek pamtiti…

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeČetvrtak, 7. ožujka 2024.

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 14.03.2024.