Na blagdan Gospe od Anđela, 2. kolovoza, franjevci se, prema predaji, sjećaju obraćenja Sv. Franje iz 1208. u Porcijunkuli, u talijanskom Asizu.

Također, na blagdan Gospe od Anđela vjernici diljem svijeta mogu dobiti porcijunkulski ili potpuni oprost od vremenitih kazni, ako ispune postavljene uvjete. Obično je to potreba hodočašća na unaprijed određeno mjesto s crkvom ili katedralom, sveta ispovijed, sudjelovanje na misi, pričest te prigodne molitve na nakanu Svetoga Oca.

Svetkovina zaštitnice župe Blažene Djevice Marije Anđeoske (Porcijunkula) proslavit će se u srijedu, 2. kolovoza u Sesvetskoj Sopnici pokraj Zagreba.

Trodnevnica u čast Gospi od Anđela je pod svetim misama u 19 sati po sljedećem rasporedu:

  • 1. dan – nedjelja, 30. srpnja (mise u 9 i 19 sati): duhovna obnova mladih
  • 2. dan – ponedjeljak, 31. srpnja: duhovna obnova obitelji
  • 3. dan – utorak, 1. kolovoza: molitva za potpuni oprost

Na samu svetkovinu, u srijedu, mise su u 9 i 19 sati. Središnje misno slavlje od 19 sati predvodi fra Slaven Brekalo, gvardijan Franjevačkog samostana Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije iz Dubrave.

Poslije mise slijedi agape – gozba ljubavi uz prigodno druženje, zakusku i dobrotvorni koncert Miroslava Škore, Mate Bulića, Ivana Martića Ivice uz nastup tamburaškog sastava Divne godine, kulturno-umjetničkog društva Sesvete i izvornu glazbu.


Autor: CroExpress Datum objave: 31.07.2023.