U nedjelju, na svetkovinu Božjega milosrđa, 16. travnja, u prostorijama Župe Haddington Road u Dublinu održan je drugi po redu Susret bračnih parova i obitelji HKM Dublin.

Na susretu je sudjelovalo ukupno sedam bračnih parova, dok su tri para morala otkazati dolazak zbog opravdanih razloga. Program je trajao od 11.30h do 17.00h, a animirali su ga Ljiljana i Robert Dolenec, bračni par iz Co. Carlowa, inače članovi Hrvatske zajednice Bračnih susreta.

Susret je započeo međusobnim upoznavanjem pristiglih parova, a nastavljen je obradom teme: Znaci Božjeg milosrđa u našem braku/svećeničkom pozivu u trenutcima nepovjerenja. Bračni par-voditelj u zajedništvu sa vlč. Josipom Levakovićem, voditeljem Misije, na vrlo lijep način i potkrepljujući ju osobnim iskustvom i svjedočanstvom, iznio je temu i problematizirao je. Parovi su, potom, imali priliku i međusobno razmijeniti razmišljanja i osjećaje na što ih je bračni par-voditelj potaknuo/motivirao sa nekoliko kratkih pitanja.

Katehetsku radionicu za djecu pripremila je vjeroučiteljica Ivana Župa iz Shannona, a sa djecom ju je izvela Martina Fišić iz Dublina. Igraonicu za najmlađe osmislila je i animirala Mia Dujić, uz pomoć Ive, Lee i Sare Breskovac. Djeca su prezentirala ono što su naučila i izradila na radionici.

Na koncu susreta putem videopoziva javili su se i Dinko i Josipa Hrehorović, članovi nacionalnog tima Hrvatske zajednice Bračnih susreta koji su kratko pozdravili sudionike, kao i ideju o održavanju ovakvih susreta.

Kruna i vrhunac cijeloga susreta bilo je nedjeljno Misno slavlje u St. Mary’s (Haddington Road, Dublin 4) za vrijeme kojega su parovi obnovili svoje Bračne zavjete. Misnom slavlju pridružila su se i dva para – predstavnici Irske zajednice Bračnih susreta. Posljednji dio susreta pjesmom su okrunile sestre Breskovac.

Iz Hrvatske katoličke misije Dublin zahvaljuju voditeljima, parovima, kuharu Nikoli, volonterima u blagovaonici – Lidiji, Iri, Elizabeti, Ireni, Borisu, Božidaru, spomenutim volonterima u radu s djecom, zboru, ministrantima – za ovako lijep dan!

No, prije svega zahvaljuju dragom Bogu hvala što ih snaži i daje svima volju graditi ovu zajednicu i zajedništvo – u Njemu, po Njemu i s Njime!


Autor: CroExpress Datum objave: 29.04.2023.