U organizaciji Hrvatske državne samouprave, uz potporu Hrvatske samouprave Bačko-kiškunske żupanije, u turističkom centru u Baji održan je peti Hrvatski državni tamburaški festival.

Prigodnim govorom uzvanicima su se obratili vlp. Mladen Andrlić i predsjednik HDS-a Ivan Gugan, koji su ujedno i otvorili Festival. Nastupili su Tamburaški sastavi iz cijele Mađarske: Orkestar Bačka iz Gare, Orkestar Planina iz Mohača, Biseri Drave iz Starina, Mladi tamburaši iz Velike Kaniže i Tamburaški sastav Kajkavci iz Umoka. Nakon festivala, zabava je nastavljena balom pod šatorom uz Orkestar Bačka.

Tamburaškom festivalu uz prepunu dvoranu nazočili su: vlp. Mladen Andrlić sa suradnicima, gk Drago Horvat sa suradnicima, glasnogovornik Hrvata u mađarskom parlamentu Jozo Solga, predsjednik HDS-a Ivan Gugan, predsjednik Saveza Hrvata u Mađarskoj Joso Ostrogonac, predsjednik Hrvatske samouprave Bačko-kiškunske županije Joso Šibalin, predsjednica Hrvatske samouprave Baje Angela Šokac Marković, te Lada Kanajet Šimić i Snjeżana Jurić iz Hrvatske matice iseljenika.


Autor: CroExpress/ Generalni konzulat RH u Pečuhu Datum objave: 09.05.2022.