U ponedjeljak, 12. veljače, u misijskim prostorijama održana je duhovna obnova za časne sestre koje djeluju u hrvatskim i albanskim misijama u Švicarskoj.

Događaj je bio obilježen dubokom duhovnom introspekcijom i zajedničkim razmatranjem vjere.

Sestre su se okupile kako bi obnovile svoj duhovni život i pronašle novu inspiraciju za svoju pastoralnu službu. Prigodno razmatranje vodila je s. Anđela, koja je svojim mudrim riječima potaknula prisutne na dublje promišljanje o svojoj vjeri i posvećenju.

Misno slavlje, kao središnji dio duhovne obnove, predvodio je voditelj misije fra Branko. Njegova homilija osvijetlila je važnost predanog služenja i ljubavi prema bližnjima, posebice u kontekstu misijskog rada.

Nakon molitvenog dijela, časne sestre su nastavile u ugodnom razgovoru, razmjenjujući iskustva i pouke iz svakodnevnog pastoralnog rada. Ova interakcija između sestara osnažila je njihov duh zajedništva i međusobne podrške.

Duhovna obnova predstavljala je vrijedan trenutak zajedništva i duhovnog osnaživanja za sve prisutne časne sestre, naglašavajući važnost kontinuiranog duhovnog rasta u njihovoj posvećenoj službi.


Autor: CroExpress Datum objave: 21.02.2024.