Trebao je biti održan u nedjelju, 11. 10. 2020. sa startom i ciljem na Trgu bana Jelačića no nažalost, kao i svi veći maratoni u svijetu ove godine je doživio istu sudbinu.

Nakon višemjesečnih napora da osiguraju sve potrebne uvjete za održavanje 29. zagrebačkog maratona, iz Ureda zagrebačkog maratona obavještavaju javnost da nažalost moraju otkazati utrke.

“Zagrebački maraton je trebao biti održan u nedjelju, 11. 10. 2020. sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića no nažalost, kao i svi veći maratoni u svijetu ove godine je doživio istu sudbinu.


Upravo iz razloga što je veliki broj maratona otkazan u Europi i svijetu brojni trkači su htjeli nastupiti na Zagrebačkom maratonu koji je ove godine dobio i Bronze label od World Athletics. Kako se epidemiloška situacija u svim zemljama znatno pogoršala i velikog broja prijavljenih sudionika iz Hrvatske i svijeta ne možemo svjesno ući u rizik ugrožavanja zdravlja naših trkača i potencijalnog širenja zaraze na druge naše sugrađane.

Zagrebački maraton je veliki i međunarodni sportski događaj koji prvenstveno ima za svrhu promicanje zdravog života te svakako želimo da to tako i ostane.


Virtualne utrke će se naravno održati kako bi obilježili 11. 10. 2020. i dan maratona u duhu trčanja. Pripremamo sada ponude i detalje oko samog održavanja virtualnih utrka pa ćemo kroz koji dan sve objaviti na webu.
Nažalost, ova godina je za organizaciju svih događanja neizvjesna i teška.

Koliko god smo se nadali da će održavanje utrka biti moguće uz sve organizacijske izmjene i pridržavanje epidemioloških mjera u zoni starta nažalost prevelik je broj sudionika za trenutnu epidemiološku situaciju.
Nama kao organizatorima, je iznimno teško što moramo prekinuti tradiciju Zagreb maratona no sigurnost i zdravlje sudionika nam je na prvom mjestu.”


 

Autor: CroExpress Datum objave: 28.09.2020.