Hrvatska katolička zajednica Giessen objavila je datum i detalje tradicionalnog hodočašća Hrvata s Rajnsko-majnskog područja u Gospino svetište Marienthal.

Ovo važno duhovno okupljanje održat će se u nedjelju, 29. svibnja.

Program hodočašća započet će u 10:30 sati s mogućnošću za ispovijed, pružajući vjernicima priliku za duhovnu pripremu i pomirenje. Nakon toga, u 11:15 sati, održat će se pobožnost križnog puta, koja će omogućiti hodočasnicima da pratite Isusovu muku i razmišljaju o Njegovoj žrtvi za čovječanstvo.

Vrhunac hodočašća bit će sveta misa koja će započeti u 12:00 sati, a predsjedatelj misnog slavlja bit će fra Zdravko Dadić, provincijal Bosne Srebrene. Fra Dadić je poznat po svojoj pastoralnoj predanosti i duhovnom vođenju, te će svojim prisustvom obogatiti ovo svečano događanje.

Hodočašće u Gospino svetište Marienthal ima poseban značaj za hrvatsku katoličku zajednicu na Rajnsko-majnskom pastoralnom području. Ovo svetište je mjesto molitve, mira i duhovne obnove, gdje hodočasnici mogu izraziti svoju vjeru i posvetiti se Majci Božjoj.

Hrvatska katolička zajednica Giessen poziva sve zainteresirane vjernike da se pridruže ovom svečanom hodočašću i da zajedno proslave vjeru i zajedništvo.


Autor: CroExpress Datum objave: 24.05.2023.