Portali, koji godinama odrađuju posao po službenoj dužnosti, opet obmanjuju javnost i unose razdor među vjernike. Tako su ti medijski manipulatori prenijeli vijest da je kao biskup iz Varaždina kritizirao molitelje na trgovima. To ne odgovara stvarnoj istini, poručio je poznati svećenik fra Mario Knezović na Facebooku.

Naime, početkom korizme uvijek se od pamtivjeka čita evanđelje u kojem se govori o molitvi i postu u skrovitosti. Tog dana o tome se govorilo gotovo u svim crkvama. To evanđelje ne kaže da je grijeh moliti i drugdje. Dapače, Isus poziva svagda molite!

OBMANA je što su portali krivo interpretirali to. Još je tužnije da kršćani nasjedaju na propagandu sinova tame! Takvi su upravo motiv da se još jače javno posvjedoči za Isusa na trgovima i po krovovima!

Ako je stvarno dotični biskup Radoš protiv javne molitve i klečanja po trgovima neka to izravno kaže. Tada ću uputit ispriku ovim medijima. Crkva treba jasan, a ne dvosmislen govor! Biskupe, oglasi se i razjasni svoj stav!?, pozvao je fra Mario Knezović biskupa iz Varaždina da se javno očituje o moliteljima na trgovima.

Donosimo priopćenje Varaždinske biskupije nastavno na medijske napise o propovijedi varaždinskog biskupa Bože Radoša:

Varaždinski biskup Bože Radoš na Pepelnicu, 22. veljače 2023. godine, slavio je svetu misu u varaždinskoj katedrali i tijekom propovijedi je tumačio evanđelje toga dana. Osvrnuo se na Isusov govor o postu, molitvi i djelima milosrđa te tražio nadahnuće za življenje korizme za sebe i vjernike okupljene na tome slavlju u Katedrali. Govoreći o molitvi, želio je istaknuti kako moć molitve nije u izvanjskoj formi, nego u raspoloženju srca. Propovijed biskupa Radoša nije bila upućena ni jednoj, konkretnoj skupini vjernika i molitva krunice na javnim prostorima nije bila tema propovijedi. Način komunikacije biskupa Radoša tijekom propovijedi nije prozivanje osoba ili skupina ljudi, već tumačenje Božje riječi.

Marko Domiter, tajnik varaždinskog biskupa


Autor: CroExpress Datum objave: 25.02.2023.