U Velenju je održan program Putujuća škola hrvatskoga jezika, inicijativa usmjerena na učenje hrvatskog jezika i kulture među djecom i mladima hrvatskih zajednica, a u Zaprešiću i Hrvatskom zagorju održao se susret studenata, pripadnika hrvatske nacionalne manjine i hrvatskog iseljeništva upisanih na hrvatska visoka učilišta putem posebne upisne kvote.

Program u Velenju je organiziran od strane Hrvatske matice iseljenika i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, uz suradnju Saveza hrvatskih društava u Sloveniji i Hrvatskog kulturnog društva Velenje, ovaj program pruža jedinstvenu priliku za očuvanje identiteta i povezivanje mladih s hrvatskom baštinom.

U sklopu programa, održavaju se jezične i kreativne radionice, pružajući djeci i mladima priliku da se susretnu s hrvatskim jezikom i kulturom unutar svojih zajednica. Ova inicijativa postavlja temelje za jaču povezanost mladih s vlastitim korijenima i identitetom, čime se promiče ljubav prema Hrvatskoj.

Putujuća škola hrvatskoga jezika je program učenja hrvatskoga jezika i kulture za djecu i mlade hrvatskih zajednica…

Objavljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike HrvatskePetak, 1. prosinca 2023.

Boravak u Velenju posebno je obilježila suradnja s Savezom hrvatskih društava u Sloveniji i Hrvatskim kulturnim društvom Velenje. Tijekom boravka, predstavnici Saveza hrvatskih društava u Sloveniji i Hrvatske matice iseljenika susreli su se s predsjednikom i članovima Kulturnog društva Međimurje, jačajući tako veze između hrvatskih organizacija i zajednica diljem regije.

Ovaj susret predstavlja važan korak prema daljnjem unapređenju suradnje i podrške među hrvatskim zajednicama u inozemstvu.

U Zaprešiću i Hrvatskom zagorju održan je danas susret studenata 👩🏻‍🎓👨🏻‍🎓 pripadnika hrvatske nacionalne manjine i…

Objavljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike HrvatskeSubota, 2. prosinca 2023.

Autor: CroExpress Datum objave: 06.12.2023.