Spektakularna biciklistička utrka CRO Race održala se od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine te Hrvatsku po osmi put pretvorila u sportsku arenu čiji su kadrovi obišli čitav svijet. Radi se o osmom izdanju utrke na kojoj je nastupilo 18 timova, odnosno 126 biciklista iz Europe, Azije, Amerike i Australije.

Na konferenciji za medije održanoj 20. rujna 2023. godine u Zagrebu, Crikvenica je predstavljena kao domaćin starta pete etape CRO Race-a 2023., duge 189 kilometara, koja će kroz Primorje i Gorski kotar prolaziti sve do Ozlja koji je domaćin cilja etape. Start je krenuo iz centra Crikvenice 30.9.2023. godine u 10:00 sati.

Spektakularna biciklistička utrka CRO Race je Hrvatsku po osmi put pretvorila u sportsku arenu čiji su kadrovi obišli čitav svijet
TZ grada Crikvenice

Zadovoljstvo što je Crikvenica i ove godine dio svjetski poznate biciklističke utrke nisu skrivali direktor utrke Vladimir Miholjević i tehnički direktor Luka Mišović koji su istaknuli da će neki od najljepših kadrova CRO Race-a ponovno biti oni s Rivijere Crikvenica. Inače, Crikvenica je do sada sudjelovala u svim izdanjima CRO Race-a još od 2015. godine kada je, prolazeći kroz Crikvenicu, bicikliste „pozdravila“ najveća hrvatska navijačka zastava. Od te je godine Crikvenica naizmjence bila domaćin starta (ukupno 3 puta) i cilja (ukupno 4 puta) ove međunarodne biciklističke utrke.

TZ grada Crikvenice

Predstavljanju ovogodišnjeg CRO Race-a prisustvovala je i direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić koja ističe:

Čast nam je što će Crikvenica ugostiti vrhunske bicikliste te se nadamo da će kao jednu od najdražih pamtiti upravo 5. etapu utrke, koja će prikazati sve ljepote Rivijere Crikvenica i da će ih boravak ovdje motivirati da se vrate kod nas na odmor. Vjerujemo da će nezaboravni kadrovi utrke CRO Race, posebno oni s naše rivijere, biti najljepša pozivnica za dolazak u našu zemlju i naš grad, posebice strastvenim biciklistima i rekreativcima. Prilika je ovo da pokažemo uistinu raznovrsnu ponudu outdoor turizma, osobito sada kada imamo razvijenu novu mrežu biciklističkih staza.

Kao i dosadašnjih godina, utrku je svakodnevno prenosio HRT, a izravan prijenos bio je emitiran i na Eurosportu. Dakle, predivne slike Crikvenice vidjeli su ljudi na šest kontinenata, u čak 130 zemalja svijeta!

Svi ljubitelji sporta, biciklizma, dobre zabave i Crikvenice, pridružili su se u navijanju i svijetu odaslali najljepšu razglednicu iz Crikvenice. Osim prirodnih ljepota, pokazali su svijetu i veliki navijački duh.


Autor: TZ grada Crikvenice Datum objave: 06.10.2023.