Hrvatska katolička misija u Kemptenu priprema se za svečanu proslavu svoje 50. obljetnice postojanja s bogatim višednevnim programom događanja.

Proslava će započeti u četvrtak, 9. svibnja, kada će o. Tomislav Kraljević predvoditi svečano misno slavlje u crkvi svetog Ante u Kemptenu s početkom u 18:30 sati.

Svečano otvaranje proslave zakazano je za petak, 10. svibnja, s početkom u 16:00 sati, uz pjenušac i buffet za sve prisutne. Nakon toga, u 16:30 sati, Felix Brunner, bivši član gorske službe spašavanja, održat će predavanje na temu “S brda u kolica i natrag”. Večernja sveta misa bit će slavljena u 18:30 sati pod vodstvom o. Ante Gavrića, a nakon nje slijedi predavanje pod nazivom “Planine – čudo Stvoritelja”, koje će održati član Hrvatske gorske službe spašavanja i sveučilišni profesor Slaven Dobrović.

Trećeg dana proslave, u subotu, 11. svibnja, u 16:00 sati, dr. Tomislav Markić, ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, govorit će na temu “Povijesni razvoj misionarstva za Hrvate izvan domovine”. Program trećeg dana će završiti svetom misom u 18:00 sati koju će predslaviti o. Jozo Čirko.

Vrhunac četverodnevne proslave bit će u nedjelju, 12. svibnja, s svečanom svetom misom u 13:00 sati koju će predvoditi nadbiskup mons. dr. Tomo Vukšić. Nakon svete mise bit će organiziran ručak u župnoj dvorani crkve sv. Ante u Kemptenu.

Svi vjernici i prijatelji misije pozvani su pridružiti se u ovoj svečanoj proslavi koja obilježava 50 godina služenja i zajedništva.


Autor: CroExpress/Ivan Novokmet Datum objave: 08.05.2024.