Za mjesec dana kamen je iz lijevog bubrega pao u ureter, gdje je izvađen. Poslije operacije, za mjesec dana konstatirano je da se bubreg regenerirao (u 45. godini to se ne događa). Bilo je to prije nekoliko godina. Svima rado govorim o tome čudu. Tvoja pomoć uvijek je sa mnom. Hvala ti.

Sluga Božji fra Ante Antić isticao se izvanredno kreposnim životom, osobito čistoćom i dobrotom srca, poniznošću, jednostavnošću, ljubavlju prema Kristu i Blaženoj Djevici Mariji, vjernošću Crkvi, svome franjevačkom redu i provinciji. Mnogi se preporučuju njegovu zagovoru kod Boga ili mu zahvaljuju za primljene milosti. To je bio dostatan razlog da se godine 1984. pokrene postupak za njegovo proglašenje blaženim i svetim. Tim je činom o. Antić dobio naslov sluga Božji.

U nastavku vam donosimo svjedočanstvo objavljeno u glasilu vicepostulature sluge Božjega oca fra Ante Antića “Dobri otac Antić” u Zagrebu 1989.:

Dragi Oče! Zahvaljujem Ti! Bila sam pred operacijom bubrega. Mama je donijela rublje blagoslovljeno na Tvom grobu. Obukla sam ga i molila, ne da mi se maknu boli, već da bude nepovratno. Na dan za operaciju doktor mi je rekao da se odgađa.
– Zašto?! – pitala sam. Rekao mi je doktor: “Ne znamo ni sami zašto, kamo vam se žuri?”
– Za mjesec dana kamen je iz lijevog bubrega pao u ureter, gdje je izvađen. Poslije operacije, za mjesec dana konstatirano je da se bubreg regenerirao (u 45. godini to se ne događa).
Bilo je to prije nekoliko godina Svima rado govorim o tome čudu. Tvoja pomoć uvijek je sa mnom. Hvala ti.

SVJEDOČANSTVO O PRIMLJENOJ MILOSTI PO ZAGOVORU SLUGE BOŽJEG OCA FRA ANTE ANTIĆA Dragi Oče! Zahvaljujem Ti! Bila sam…

Objavljuje Sluga Božji fra Ante AntićSrijeda, 16. lipnja 2021.

Zagrebački samostan Majke Božje Lurdske, u kojem je otac Antić preminuo, proslavlja u 2021. godini 51. obljetnicu prijenosa njegova tijela u kriptu crkve.

Otac fra Ante Antić rodio se 16. travnja 1893. u Prvić-Šepurini na otočiću Prviću kod Šibenika.

Osnovnu školu pohađao je u Zatonu, sjemenište u Sinju, studirao je filozofiju u Franjevačkom učilištu u Zaostrogu i teologiju na Franjevačkoj visokoj bogosloviji u Makarskoj.

U novicijat je ušao 1911. godine na blagdan Rana sv. Franje na otočiću Visovcu, a za svećenika je zaređen 29. srpnja 1917. u crkvi sv. Lovre u Šibeniku od kada postaje neumorni pomiritelj ljudi s Bogom.

Već kao sjemeništarac, a potom kao klerik i svećenik, isticao se izvanredno kreposnim životom, osobito čistoćom i dobrotom srca, poniznošću, jednostavnošću, ljubavlju prema Kristu i Blaženoj Djevici Mariji, vjernošću Crkvi, svome franjevačkom redu i provinciji te karitativnim djelovanjem.

Svoje slobodno vrijeme posvećivao je molitvi i sakramentu pokore. Istodobno, uronjen u Boga, bio je blizak ljudima i njihovim potrebama i problemima. Zbog svega toga već za njegova života nastao je glas o njegovoj svetosti.

Taj glas nastavio se širiti i poslije smrti 4. ožujka 1965. godine i to je bio dostatan razlog da se godine 1984. pokrene postupak za njegovo proglašenje blaženim i svetim.

Tijelo fra Ante Antića preneseno je s Mirogoja u kriptu Majke Božje Lurdske 15. prosinca 1970. godine. Mnogi se preporučuju njegovu zagovoru kod Boga ili mu zahvaljuju za primljene milosti.


Autor: CroExpress, HKM Datum objave: 18.06.2021.