Zajednica u Corku je u nedjelju, 23. listopada, u St. Finbarr’s South Church proslavila svoje mjesečno Euharistijsko slavlje.

Kako se ova nedjelja u Crkvi slavi kao Misijska nedjelja, predmolitelji krunice su već prije Misnog slavlja molili za svaki pojedini kontinent i potrebe misionara koju na njemu djeluju.

U molitivi su se sjetili svećenika i redovnica iz Hrvatske i BiH koji su barem nakratko bili dijelom HKM Dublin, a sada djeluju u Ugandi (vlč. Stipica Lešić, s. Ivka Lučić, s. Elizabeta Žuljević, s. Urša Marinčič) i na Solomonskim otocima (s. Magdalena Marić i s. Veronika Čibarić).

Za vrijeme misnoga slavlja molilo se za naše misionare, te u svijetlu poruke Božje riječi razmišljali o misionarima/misionarkama koji “emitiraju Isusa Krista”, njegovo evanđelje svijetu (kako to stoji lijepo napisano u Malome koncilu) – pa i onim najudaljenijim dijelovima svijeta.

Isusova prispodoba o farizeju i cariniku, stoga, ukazuje baš na prvi važan korak u tome smjeru – na jednostavnu, iskrenu molitvu koja treba oblikovati evanđeoski stav prave, iskrene ljubavi prema Bogu, bližnjima i nama samima. Takav stav će nas oblikovati u prave misionare – one koji će biti živo Evanđelje.

Nakon slavlja uslijedilo je euharistijsko klanjanje, te blagoslov prisutnih učenika i studenata.

Iz HKM Dublin najavili su i sljedeće Misno slavlje koje će se održati 14. studenoga 2022. u 19.30h o prvoj svetkovini zaštitnika zajednice u Corku, sv. Nikole Tavelića.


Autor: CroExpress/HKM Dublin Datum objave: 25.10.2022.