U subotu, 24. veljače, tridesetero djece primilo je sakrament svete Potvrde u Hrvatskoj katoličkoj misiji (HKM) Koblenz.

Sakrament svete potvrde je podijelio pomoćni trierski biskup Robert Brahma. Ovo je bio vrhunac vjeronaučnih susreta kojima su se djeca pripremala za ovaj važan dan.

Nakon dugotrajne pripreme, intenzivnih proba tijekom posljednjeg tjedna, svete ispovijedi dan prije, i duhovne priprave, napokon je stigao dan svete krizme. Djeca su u svojim krizmaničkim haljinama zauzela mjesta u crkvi, gdje su sa svojim kumovima i roditeljima sudjelovala u molitvi svete krunice, koju su predvodili članovi misijske molitvene grupe.

Sveta misa započela je svečanom procesijom, nakon koje je domaći župnik uputio pozdravnu riječ, a zatim je biskup započeo obred svete mise. Nakon propovijedi, biskup je podijelio sakrament svete potvrde trideset vjeroučenika.

Na kraju mise, krizmanici su zahvalili svima koji su sudjelovali u njihovoj pripremi i samoj Misi. Posebno su se zahvalili biskupu Brahmu, čestitajući mu i na njegovom 20-godišnjem biskupskom jubileju.

Nakon mise, uslijedilo je zajedničko fotografiranje i susret biskupa s vjerničkom zajednicom. U nedjelju, 25. veljače, krizmanici su na svetoj misi izrazili svoju zahvalnost Bogu za primljenu milost.

Iz Hrvatske katoličke misije stiže čestitka svim krizmanicima, kumovima i roditeljima, zahvaljujući im na prekrasnoj suradnji. Također, ističu zahvalnost biskupu na dolasku i predivnoj svetoj misi. Zahvaljuju i svim osobama koje su sudjelovale u pripremi i provedbi ovog važnog događaja.


Autor: CroExpress Datum objave: 26.02.2024.