Na blagdan Krista Kralja, u nedjelju 26. studenog, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Koblenz obilježen je završetak liturgijske godine te je započela priprava za nadolazeći advent.

Svečana sveta misa, koju je predvodio svećenik misije, označila je prijelaz iz jednog liturgijskog razdoblja u drugo.

Nakon mise, članovi zajednice mladih odlučili su uljepšati adventsku atmosferu dobrotvornom akcijom. Dan ranije, volonteri misije, pod vodstvom Karitativne grupe, ručno su izradili prekrasne adventske vijence. Ovi unikatni radovi bit će distribuirani među vjernicima, obogaćujući njihove domove tijekom adventa te podsjećajući na pravu duhovnost ovog vremena.

Advent u Hrvatskoj katoličkoj misiji Koblenz nastavlja se nizom aktivnosti. U nedjelju, 3. prosinca, bit će proslava sv. Nikole, uz dodjelu darova za oko stotinu djece. Prije toga, mladi će sudjelovati u susretu studenata iz cijele Njemačke u Frankfurtu. Slijedeće subote, 9. prosinca, članovi svih misijskih grupa i zajednica okupit će se na godišnjem adventskom hodočašću.

Posebna priprema za Božić odvijat će se 16. prosinca, s početkom u 10:00 sati. Tog dana će se crkva ukrasiti borovima, izrađivati jaslice, a vjeroučenici će imati priliku za ispovijed. Navečer će se održati velika predbožićna sveta ispovijed, obogaćujući duhovni doživljaj vjernika uoči Božića.

Iz Hrvatske katoličke misije Koblenz stigla je poruka: “Neka nam svima ovaj nadolazeći advent bude na korist i spasenje.” Ovim riječima zajednica poziva sve vjernike da se otvore duhovnom iskustvu i dublje prožive radosti i nade adventskog vremena.


Autor: CroExpress Datum objave: 28.11.2023.