Gotovo 500 uzvanika okupilo se u Zagrebu na Janjevačkoj donatorskoj večeri, najvećem tradicionalnom druženju Hrvata podrijetlom iz Janjeva i njihovih prijatelja, koji su i ove godine svojim dolaskom pokazali zajedništvo u pomaganju najpotrebitijima.

Među brojnim gostima i uzvanicima, ovom hvale vrijednom događaju na kojem se prikupljaju sredstva za pomoć janjevačkim obiteljima slabijeg imovinskog statusa, kako u Hrvatskoj, tako i u Janjevu na Kosovu, nazočio je i zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Dario Magdić.

‘S ponosom, i na ovoj plemenitoj humanitarnoj večeri svjedočimo kako vaša mala, ali žilava zajednica Hrvata u Janjevu, ujedno jedna od najstarijih hrvatskih dijaspora, ustraje u očuvanju svojih korijena, njegovanju svojih običaja, vjere, povijesti, kulture i identiteta te svehrvatskog zajedništva”, istaknuo je Magdić.

Najveće tradicionalno humanitarno okupljanje janjevačke zajednice i prijatelja Janjeva – Janjevačka donotorska večer na…

Objavljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike HrvatskePetak, 26. siječnja 2024.

Pročitaj više…

U Stocu uručen 61 ugovor u okviru Programa pomoći Vlade RH Hrvatima u BiH, državni dužnosnici obišli i radove na projektu izgradnje ceste u Ravnom


Autor: CroExpress Datum objave: 27.01.2024.