Na 38. po redu međunarodnom sajmu vina, koji se od 3. do 5. studenog održao u prekrasnom MTC centru u Münchenu, hrvatski proizvođači vrhunskih vina ostvarili su značajan uspjeh.

Martin Albus, Terra Madre, Roxanich i Wines of Champion bili su samo neki od renomiranih hrvatskih vinara koji su imali priliku predstaviti svoje vinske čarolije na ovom uglednom događaju.

Hrvatska je svoju vinarsku tradiciju predstavila na štandu Orbico grupe, u okviru clustera Orbico Adriatic Wines, zajedno s proizvođačima vina iz Slovenije. Ovaj spoj različitih vinskih kultura stvorio je jedinstvenu priliku za ljubitelje vina da istraže raznovrsnost regija i okusa iz ovog dijela Europe.

Jedan od vrhunaca sajma bio je i izuzetno posjećen Masterclass pod nazivom “Weine aus Kroatien” (Vina iz Hrvatske), koji je vodio poznati njemački enolog Peter Douglas iz Berlina. Na ovoj specijalnoj radionici sudionici su imali priliku naučiti više o karakteristikama i tradiciji hrvatskih vina te se upustiti u degustaciju najfinijih primjeraka.

Uzbuđenje oko hrvatskih vina dodatno je pojačala posjeta konzulice Sonje Lovrek Velkov, koja je podržala predstavljanje hrvatske vinarske scene na međunarodnom sajmu.

Ovaj događaj je dokaz da hrvatska vina stječu sve veću pažnju i priznanje na svjetskoj sceni te pružaju priliku za daljnji razvoj i širenje tržišta. S obzirom na uspjeh na 38. međunarodnom sajmu vina u Münchenu, možemo se nadati da će se hrvatska vina još češće pojavljivati na stolovima vinoljubaca diljem svijeta.


Autor: CroExpress Datum objave: 07.11.2023.