Ovogodišnji slavljenički tjedan svojim je posjetiteljima u razdoblju od 27. kolovoza do 3. rujna omogućio bogata kulturna, sportsko-rekreativna i zabavna događanja uz odličnu eno i gastro ponudu.

Najmlađi su u subotnjim jutarnjim satima 27. kolovoza uživali u edukativnoj radionici o ribolovu, a u popodnevnim satima je oduševljenje svih prisutnih izazvao lošinjski jedrenjak „Nerezinac“, interpretacijski plovidbeni centar u crikveničkoj luci. Navečer je u centru grada svečano otvoren „Ribarski tjedan“ pozdravnim govorima gradonačelnika Damira Rukavine i direktorice TZG Crikvenice Marijane Biondić. Toplu ljetnu večer uljepšala je plovidba turističkih brodova predvođena „Nerezincem“, kao i prezentacija najveće hrvatske navijačke zastave.

Zabavljali su nas i rasplesali glazbeni sastav „Baruffa“ i Alen Nižetić. Glavna zvijezda nedjelje zasigurno je bio „Nerezinac“ koji je jedrio crikveničkim akvatorijem uz pratnju crikveničkih jedriličara. Za večernju zabavu se pobrinula klapa „Tramuntana“, a u ponedjeljak Joso Butorac i klapa „Vinčace“. Kako je spoj ribe i kapljice vina nezaobilazan, za vas smo pripremili vinske radionice i radionice o pjenušavim vinima, koje su se održale u utorak i srijedu. Gosti Crikvenice su u utorak bili počašćeni plovidbom ribarskim brodovima, a za plesni ritam se u večernjim satima pobrinuo Trio „Point“. U program se uključio i Muzej Grada Crikvenice, koji je omogućio slobodan ulaz za sve posjetitelje tijekom „Ribarskoga tjedna“ na izložbama, kao i Kućica od ribari u Jadranovu u kojoj su posjetitelji mogli uživati u brodomaketarstvu Slobodana Cara.

Završio 56. 'Ribarski tjedan', manifestacija koja se organizira u čast ribarima i vrijednoj tradiciji ribarstva
TZ grada Crikvenice

U četvrtak je večer bila prepuna zabave zahvaljujući Festivalu čakavske besede „ČA fest“.

Ovaj glazbeno – scenski program s domaćim izvođačima i autorima koji čuvaju i promoviraju razne čakavske govore iz godine u godinu privlači sve veći broj ljubitelja tradicije. Još više smo se približili tradiciji u petak uz interaktivnu edukativnu radionicu tradicijskih vještina uz glazbenu podlogu Trio „Crikvenica“. Veliko finale, završetak manifestacije, održano je u subotu, 3. rujna. U podne je održana jedriličarska regata krstaša, u popodnevnim satima regata drvenih barki, a atmosferu su navečer do usijanja doveli Vanna i glazbeni sastav „Grooversi“. Tradicionalno, u ponoć su svi okupljeni mogli uživati u vatrometu.

Jedna od novosti ovogodišnje manifestacije je nagradna igra „Pronađi zlatnu ribicu“ koja je svakodnevno izazivala uzbuđenje kod svih koji su nestrpljivo tražili naljepnicu zlatne ribice u užem centru grada. Naši najmlađi su svaku večer od 19 sati mogli uživati u likovnim radionicama na trgu, najšarenijem kutku ovoga tjedna.

Završio 56. 'Ribarski tjedan', manifestacija koja se organizira u čast ribarima i vrijednoj tradiciji ribarstva
TZ grada Crikvenice

Svake večeri tijekom „Ribarskoga tjedna“ za eno i gastro poslastice su se pobrinule gastro kućice na dvije lokacije u centru grada („Fish street food zona“ i „Primorska riblja kuhinja by ‘Jadran’“)  te vinski sajam „Vina našeg kraja“.

Provjerite već dogodine zašto je domaćima i gostima ovo jedna od najdražih manifestacija. Zakazujemo susret s vama na 57. „Ribarskome tjednu“ sljedeće godine.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori: „Jadran“ d.d., Cocktail bar „Balustrada“, Kavana „Toš“, Ugostiteljski obrt „Feral“,  JD „Val“ Crikvenica, PŠRD „Arbun“ Crikvenica, Vinska kuća „Pavlomir“, Eko selo „Selce“ d.o.o., Obrt „Glamour“, Big game fishing with Mauro, VK „Crikvenica“, Muzej Grada Crikvenice, KČS „Kotor“, M/B „Sfera“, M/B „MS Lord“, M/B „Plima“, M/B „Primorka“, podmornica „Peppy“

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Turistička zajednica Kvarnera, Kvarner Maritime Heritage, Županijska lučka uprava Crikvenica, „Eko – Murvica“ d.o.o.


Autor: TZ grada Crikvenice Datum objave: 06.09.2022.