U prostorijama Hrvatske katoličke misije Zürich, članovi Frame su nastavili s ciklusom poticajnih predavanja, ovaj put ugostivši dr. sc. Andija Eregu, postdoktoranda u području mikrobiologije na prestižnom ETH (Eidgenössische Technische Hochschule Zürich).

Tema predavanja, “Znanost i vjera”, istražila je kompleksan odnos između dviju sfera koje se često percipiraju kao nespojive u suvremenom društvu. Dr. Erega je u svom dinamičnom izlaganju istaknuo ulogu kršćanske vjere u životima mnogih znanstvenika, posebice ističući primjere kao što su Nikola Tesla, Nikola Kopernik, Galileo Galilei te mnogi drugi.

Predavač je poveo slušatelje kroz izazove s kojima se suočavaju znanstvenici vjernici u svom profesionalnom radu, pružajući smjernice kako se mudro nositi s takvim izazovima.

Iz Hrvatske katoličke misije Zürich stigla je zahvala dr. Eregi na izvrsnom predavanju, a poruka je bila jasna: neka njegove riječi potaknu sve prisutne da hrabro svjedoče svoju vjeru u svim životnim okolnostima, bez obzira na teškoće koje se čine nepremostivima.

Ovo događanje svjedoči o važnosti dijaloga između znanosti i vjere te potiče razmišljanje o harmoniji između različitih aspekata ljudskog iskustva.


Autor: CroExpress/Ivan Novokmet Datum objave: 24.11.2023.