Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) dodijelila je u srijedu zahvalnice za najsestru i najliječnicu u 2021. zaposlenicama KBC-a Zagreb, glavnoj sestri Ani Ljubas i internistici-pulmologinji Gordani Pavliši.

UHP je proglasio najbolju sestru i liječnicu u protekloj godini ususret Svjetskom danu bolesnika, 11. veljače. Cilj nam je barem jednom u godini zahvaliti osoblju javnog zdravstvenog sustava za sve što rade za bolesnike, a toga ima jako puno, istaknuo je predsjednik UHP-a Marijo Drlje.

Magistra sestrinstva, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra KBC-a Zagreb Ana Ljubas zahvalila je na priznanju u ime svih sestara KBC-a Zagreb.

“Dobrobit bolesnog čovjeka svima nam je na prvom mjestu kada prijeđemo bolnički prag”, istaknula je.

Najliječnicom za prošlu godinu proglašena je Gordana Pavliša, internistkinja-pulmologinja u Klinici za plućne bolesti Jordanovac KBC-a Zagreb.

Voditeljica je  intenzivnog liječenja, a u studenom 2020. imenovana je koordinatoricom za covid odjele KBC-a Zagreb. Od tada je kontinuirano uključena u zbrinjavanje bolesnika na osam covid odjela, kroz koje su prošla 1984 pacijenta .

Omogućila je također da se članovi obitelji, u uvjetima pandemije, mogu oprostiti od umirućih pacijenata, što je Drlje posebno pozdravio.

“Ovo je izuzetno priznanje jer su ga dodijelili bolesnici, oni koji su svrha i smisao našeg rada. Ovo mi je velika nagrada i kao liječniku i kao čovjeku”, istaknula je Pavliša.

Podsjetivši da je on deklarirani borac protiv “tajkunizacije solidarnog javnog zdravstvenog sustava”, Drlje je ustvrdio kako ne može ni jedna privatna poliklinika u Hrvatskoj napraviti ono što mogu liječnici i sestre KBC-a Zagreb.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 10.02.2022.