Autor: CroExpress/HMI

Ministar zdravstva Vili Beroš zahvalio se Hrvatima u Americi na pomoći za hrvatske bolnice. Prikupljanje novčane pomoći organiziralo je Udruženje hrvatsko-američkih profesionalaca (The Association of Croatian American Professionals – ACAP).

“Prikupljena sredstva bit će dodijeljena bolnicama kojima su potrebni popravci nakon potresa, za opremu i bolnički materijal, kao i potrebnu zalihu i opremu u borbi protiv COVID-19. Cijeli iznos prikupljene donacije biti će uplaćen “Klinici za ženske bolesti i porode” u Petrovoj, KBC Rebro i drugim bolnicama u Zagrebu (lista drugih bolnica biti će objavljena naknadno)”, stoji u poruci na stranici preko koje prikupljaju donacije.
“Zaklada ACAP nastavit će sa svojim naporima za prikupljanje sredstava”, napisali su u svojoj Twitter objavi te s pratiteljima podijelili informaciju da je do sada prikupljeno 160 tisuća američkih dolara.

Njihov uspjeh pohvalio je i američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst koji je istaknuo: “Držimo se zajedno u ovim izazovnim vremenima. Udruženje ACAP je prikupilo 160.000 dolara za bolnice u Hrvatskoj, bolničku opremu i medicinski pribor”.

Datum objave: 20.04.2020.