PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

21.09.2019
tekst
tekst

BiH

PROTJERANI IZ NJEMAČKE Tri brata povezana s radikalnim islamistima čije je sjedište kod Maglaja

Foto: Maglaj (Wikipedija)

Foto: Maglaj (Wikipedija)

Trojica državljana Bosne i Hercegovine koje je Njemačka protjerala sa svog teritorija zbog poveznosti s islamističkim terorizmom zapravo su tri brata koji su podrijetlom s područja Maglaja u središnoj Bosni, objavili su u subotu lokalni mediji u BiH.

Br. pregleda: 1216

Autor: CroExpres/Hina

Aldin (29), Ibrahim (24) i Anes (23) Halilović su osobe koje je Njemačka proglasila opasnima po nacionalnu sigurnost jer su njemačke sigurnosne službe utvrdile kako su njih trojica povezani s terorističkom organizacijom Islamskom državom i pripremali su terorističke napade na njemačkom tlu.

Oni su u četvrtak deportirani iz Njemačke i preuzele su ih vlasti u BiH. Glasnogovornik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Luka Miladinović nije potvrdio identitet tih osoba ali je jeste da su trojica državljani BiH.

Policijski istražitelji su ih saslušali u Sarajevu, a naKon toga su ih pustitli na slobodu jer nije bilo osnova za njihovo zadržavanje u pritvoru, kazao je Miladinović.

Identitet deportiranih mladića je objavila banjolučka Alternativna televizija (ATV) a "Dnevni avaz" je objavio kako su sva trojica zapravo rođena u Njemačkoj, no roditelji su im prije dolaska u tu zemlju živjeli u Maglaju.

Mladići su navodno tijekom posjeta BiH boravili u selu Ošve kod Maglaja koje je poznato kao jedno od sjedišta zajednica radikalnih islamista-vahabita i zbog toga su postali predmetom zanimanja njemačkih sigurnosnih agencija.

Iako su braća Halilovići u BiH zakonski slobodne osobe oni su ipak pod policijskim nadzorom a navodno im je zabranjeno napuštanje mjesta prebivališta.

13.04.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.