PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

11.07.2020
tekst
tekst

BiH

GORNJI VAKUF Mladić sam pisao nacionalističke poruke po fasadama kuća pa prijavio nepoznate počinitelje

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

Bizaran događaj u BiH.

Br. pregleda: 1888

Autor: CroExpress/Hina

Policija u BiH, u Gornjem Vakufu - Uskoplje istragom je utvrdila kako je mladić bošnjačke nacionalnosti osobno ispisao provokativne poruke nacionalističkog sadržaja usmjerene protiv Bošnjaka, a potom to prijavio kao kazneno djelo nepoznatih počinitelja, izvijestilo je u petak Ministarstvo unutarnjih poslova županije Središnja Bosna. 

Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa u ponedjeljak je prijavio je policiji kako su nepozate osobe na nekoliko automobila te na fasadama obiteljskih kuća iscrtali kukaste križeve te poruke usmjerene protiv Bošnjaka poput 'Bit će još Srebrenice' i 'Balije'. Nakon prijave županijska policija je, u suradnji s federalnom, otvorila istragu, a u petak su objavili kako je je utvrđeno da je grafite ispisala upravo osoba koja je sve prijavila. 

'Opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećene osobe A.P., rođene 1987.godine, da je isti počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti', stoji u policijskom priopćenju. Upravo je Pokvić bio među osobama koje su nakon incidenta komentirali cijeli slučaj pa je ekipa Radio Bugojna zabilježila i njegovu izjavu u kojoj je kazao kako živi i radi u Austriji, a u BiH je došao na odmor pa je šokiran time što se dogodilo.  

'Ne znam što reći, ovo je kukavički', kazao je počinitelj novinarima. Protiv Pokvića je podnesena kaznena prijava, no još uvijek nije jasan motiv koji ga je potaknuo na ovakav postupak

09.08.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.