Vjernici su izrazili radost i zahvalnost što im je nakon više od četrdeset godina zauzetog i blagoslovljenog služenja i odlaska u mirovinu vlč. Stjepana Penića, poslan novi svećenik.

U nedjelju, 4. listopada 2020. uveden je u službu voditelja Hrvatske katoličke misije u crkvi St. Maria Rosenkranz u Essenu vlč. Ivan Cestar, svećenik Zagrebačke nadbiskupije.

Na početku misnoga slavlja pozdravio ga je i pročitao dekret imenovanja essenskoga biskupa mons. Franza Josefa Overbecka mjesni župnik Benedikt Ogrodowczyk, a na koncu misnoga slavlja čestitao mu je te zaželio obilje Božjega blagoslova uz zagovor bl. Alojzija Stepinca u vršenju ove službe dr. Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.


Vlč. Cestar predvodio je istoga dana, uz koncelebraciju dr. Markića, i redovito popodnevno misno slavlje na hrvatskom jeziku u essenskoj katedrali. Vjernici su na oba susreta izrazili radost i zahvalnost što im je nakon više od četrdeset godina zauzetog i blagoslovljenog služenja i odlaska u mirovinu vlč. Stjepana Penića poslan novi svećenik da ih duhovno vodi i pastoralno podupire.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 05.10.2020.