PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

03.07.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

PAKET MJERA VRIJEDAN 130 MILIJARDI EURA Njemačka pomaže nezaposlenima i smanjuje PDV s 19 na 16 posto

foto: Pixabay/Jonas Schmidt

foto: Pixabay/Jonas Schmidt

Na ovaj način žele pomoći gospodarstvu u izlasku iz krize izazvane pandemijom izazvanom širenjem koronavirusa.

Br. pregleda: 9976

Autor: CroExpress

Vodeće njemačke stranke dogovorile su paket mjera vrijedan 130 milijardi eura, prenosi Hina, kojim će se pomoći gospodarstvu u izlasku iz krize izazvane pandemijom izazvanom širenjem koronavirusa, izjavila je kacelarka Angela Merkel nakon maratonskih pregovora koji su trajali dva dana.

Milijarde eura će biti potrošene na pomoć industrijama koje su se našle u problemima, dodatno će biti financirani oni krajevi u kojima je nezaposlenost narasla, a jednokratni bonus vrijedan 300 eura po djetetu bit će isplaćen s ostalim povlasticama koja se odnose na djecu. Značajno će biti povećane subvencije za kupnju automobila, ali samo onih na električni pogon. Iz ove su mjere izostavljeni automobili koji koriste fosilna goriva.

Dogovoreno je i da će PDV biti smanjen sa 19 na 16 posto, a manja stopa sa 7 na 5 posto, objavila je agencija dpa pozivajući se na dokument o odluci. Ukupan iznos financijskog paketa je uvelike premašio očekivanja javnosti. Prijašnji napisi su govorili o tome da vladajući razmatraju paket ukupne vrijednosti od 80 milijardi eura.

04.06.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.