“Željeli smo pomoći sisačkoj bolnici jer ono što se čini za bolnicu, utječe na cijelu zajednicu.”

Hrvatski iseljenici iz Clevelanda donirali su Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku uređaj za pregled trudnica, koji je vrijedan 610 tisuća kuna.

Službi za ginekologiju i opstetriciju uređaj je uručila Josie Tomljenovic, menadžerica sestrinstva u Klinici Cleveland…

“Donacije su prikupljali Hrvati u Clevelandu i hrvatskoj crkvi svetog Pavla u tom gradu. Željeli smo pomoći sisačkoj bolnici jer ono što se čini za bolnicu, utječe na cijelu zajednicu. Rastužuje me pogled na štetu koju je bolnica pretrpjela, ali sada imam jasnu sliku kolika joj je pomoć potrebna. S druge strane snaga i optimizam zdravstvenih djelatnika u Sisku je nadahnjujuća. Ne brinite se, u ovome niste sami”, naglasila je Josie Tomljenovic.

Na donaciji su joj zahvalili mr. sc. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“, i Jovica Jakšić, pročelnik Službe za ginekologiju i opstetriciju bolnice…

U potresima koji su krajem prošle godine pogodili Sisačko-moslavačku županiju, stradale su zgrade Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, njezini uređaji i medicinski pribor. Ginekološka poliklinika sada djeluje u smanjenom prostoru.

U povezivanju sisačke bolnice i hrvatske zajednice u Clevelandu sudjelovala je udruga Pomaganje je uvijek IN.


Autor: CroExpress/Dijaspora.hr Datum objave: 26.07.2021.