PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

05.06.2020
tekst
tekst

Hrvati iz Sjeverne Amerike

HRVATSKI PJEVAČ IZ SACRAMENTA Izdao svoj prvi album: 'Da mi je netko rekao prije dvije godine, ne bih vjerovao'

Američki Hrvat, kantautor i glazbeni producent iz kalifornijskog grada Sacramenta, stvorio je ovaj album južnjačkog duha uz pomoć talentiranih glazbenika s područja Kalifornije i Dalmacije.

Br. pregleda: 2108

Autor: CroExpress

Nakon objave nekoliko singlova u zadnjih godinu i pol dana, Dominik Novinc izdao je svoj prvi studijski album 'Oda moru'.

Američki Hrvat, kantautor i glazbeni producent iz kalifornijskog grada Sacramenta, stvorio je ovaj album južnjačkog duha uz pomoć talentiranih glazbenika s područja Kalifornije i Dalmacije. 

Na skoro svim pjesmama možete čuti gitare Emila Jakovčevića, glazbenika koji godinama nastupa po Americi. Prateći vokali su snimljeni u splitskom studiju, a na njima možemo, između ostalih, čuti vokale Brankice Jovanovski i Tea Brajčića. Dominik potpisuje glazbu i tekst cijelog albuma, a miks i master je napravio u svom privatnom studiju.

'Jako sam ponosan na svoj prvi album. Da mi je netko rekao prije dvije godine da ću imati album s 12 autorskih pjesama, ne bih vjerovao. Sve to dogodilo se spontano, bez nekakvog plana. Bavim se glazbom od malih nogu, ali nisam ni slutio da imam talent za pisanje i produciranje pjesama. Jedna stvar mi je sada sasvim logična: sada nema stajanja', poručuje naš sugovornik.

Prošle godine nastupio je na glazbenom festivalu Melodije hrvatskog juga u Opuzenu da predstavi svoju autorsku pjesmu 'Putujen ja', koja je nedavno emitirana i na CMC TV-u.

Dominik nam je za kraj otkrio i malu tajnu - trenutno radi na novoj pjesmi koju bismo ove godine mogli čuti na jednom hrvatskom glazbenom festivalu.

'Dobivam pozitivne povratne informacije i pohvale od slušatelja i imam osjećaj da se prihvaćaju moje pjesme. To mi daje energiju da nastavim sa ovim poslom koji mi je tako drag', zaključuje.

Album možete preslušati OVDJE.

20.02.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.