PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

05.06.2020
tekst
tekst

Hrvati iz Sjeverne Amerike

POMAŽU SIROMAŠNIM STUDENTIMA IZ HRVATSKE I BIH Hrvatski fond za stipendiranje u Sacramentu slavi 30. obljetnicu

Foto: CFS

Foto: CFS

Fond je do sada pomogao više od 400 studenata.

Br. pregleda: 1919

Autor: CroExpress

Hrvatski fond za stipendiranje (CSF) proslavio je 30. obljetnicu dobrotvornom večerom u Sacramentu u Kaliforniji. U proteklih 30 godina CSF pruža financijsku pomoć hrvatskim i bosanskohercegovačkim studentima slabijeg imovinskog stanja.

'Bez te pomoći, mnogi od tih sjajnih mladića i žena ne bi mogli dobiti visokoškolsko obrazovanje. Bilo je moguće pomoći zato što su pojedinci, obitelji i organizacije podržavali našu misiju velikodušnim donacijama ili su sponzorirali jednog ili više studenata', kazali su iz CSF.

Glavni govornik i gost noći bio je bivši stipendist dr. Božo Skoko. Skoko je govorio o važnosti CSF-a i kako je fond pomogao više od 400 studenata

Glazbeni dio večeri uveličali su Hojsak & Novosel, Grupa Skalinada Kolo, Sidro Tamburaški sastav, Folklorni ansambl Koraci i Klapa Zora. 

Održana je i aukcija, a sav prihod doniran je djeci u financijskim potrebama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 

Na večeri su dodijeljena priznanja osnivačima i dugogodišnjim organizatorima CSF-a.

'Inicijalni san naših osnivača sada je stvarnost. Naši prvi učenici, koji su proživjeli rat i sukobe, sada vode produktivan, miran i pun život u neovisnoj Hrvatskoj. Tijekom 30 godina, CSF je postao više od dobrotvorne organizacije. Postali smo obitelj brižnih ljudi koji su njegovali i razvijali snove mnogih mladih muškaraca i žena', rečeno je na večeri.

03.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.