Međimurska tvrtka Vuplast je na konferenciji Europske poduzetničke mreže (EEN) proglašena najboljom poduzetničkom pričom u Europi, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska gospodarska komora (HGK).

Na konferenciji Enterprise Europe Network e-Days pobjednika je odabrao odbor menadžera iz Europske komisije, a tvrtku je nominirala Europska poduzetnička mreža Hrvatske (EEN), koja djeluje u sklopu HGK.

Vuplast se više od 40 godina bavi proizvodnjom i obradom plastike, a tijekom pandemije koronavirusa kao pun pogodak pokazala se njegova razgradiva “biohazard” vreća od 100 posto reciklirajućeg materijala koja se pri pranju raspadne, bez negativnih učinaka na perilicu rublja. Takve vreće rabe se za pranje kontaminirane odjeće u bolnicama, vrtićima i domovima za starije osobe.

Razvoj proizvoda započet je još u siječnju, a prva narudžba bila je 20 tisuća komada za sveučilišnu bolnicu CHU Poitiers u Francuskoj, nakon koje je uslijedila i narudžba za sveučilišni bolnički centar u Brestu.

Iz Vuplasta su tako dobili i službenu potvrdu bolnica u Francuskoj o ispunjavanju svih očekivanja u vezi kvalitete i funkcionalnosti, za što će im izdati i certifikat.

Voditelj poslovne logistike u Vuplastu Ivan Marciuš za ovaj tjedan najavio je i novu isporuku u Švicarsku, za Swiss Group AG.

“Radi se o partnerima koji su za našu tvrtku saznali upravo na temelju objave na internetskim stranicama Europske poduzetničke mreže. Jaka je referenca za potencijalne partnere kada ste na stranicama etablirane europske institucije. Izrazito smo zadovoljni suradnjom i s Komorom i s EEN-om“, izjavio je Marciuš.

U jeku “lockdowna” upravo su EEN i Komora pomogle Vuplastu da stupi u kontakt s bolnicom iz Francuske, ti pregovori su vrlo brzo realizirani, isporuka robe na francusko tržište uslijedila je u roku deset dana, a Vuplast danas već direktno radi sa 70 bolnica i brojnim distributerima diljem EU-a, ističe se u priopćenju HGK. 


Autor: CroExpress/Promo Datum objave: 19.10.2020.