Iz HKM Essen su pozvali vjernike na aktivnije sudjelovanje u aktivnostima u misiji. Pozvali su sve generacije na sudjelovanje, a u nastavku pročitajte što navode u svom pozivu.

Već dugi niz desetljeća aktivno se u zajednici okupljaju Hrvati kako bi u Crkvi našli oslonac, utjehu, pomoć, mjesto susreta i povezivanja.

Generacije i generacije našle su u Crkvi, kako Isus reče: “Put, Istinu i Život!” Predvođeni svojim pastirima, vjernici su u svim životnim prilikama lakše podnosili odvojenost od svojih obitelji, Domovine, snalazili se u novoj sredini – Crkva im je postala, u pravom smislu riječi, Majka! Misija je postala zajednica bez koje bi teško bilo zamisliti danas život u ovom gradu i ovoj zemlji. Kroz sve to vrijeme, župnicima (i časnim sestrama) nesebično su, i još uvijek pomažu vjernici – laici. Navode u svom pozivu iz HKM Essen.

Dalje nastavljaju: Različite su službe i načini kako vjernici mogu doprinijeti napretku, radu i rastu misijske zajednice. Najmlađi mogu pomagati svećeniku oko oltara kao ministranti. Mladi se mogu uključiti u pjevanje, sviranje, čitanje Božje riječi, folklor, katehezu za mlade…

Svi drugi, također, mogu itekako pronaći svoje mjesto.

Podarimo svoje vrijeme i talente kroz odaziv u naš pjevački zbor, budimo spremni biti predmolitelji krunice prije mise, obogatimo i našu čitačku, grupu pišu u svom pozivu iz HKM Essen.

Liturgija je središte okupljanja. Potrebni su savjesni i odgovorni članovi i članice, koji bi pomagali u službi sakristana u našoj zajednici. Kako bi i, nadalje, mogli biti živa i aktivna zajednica, potrebno je da ugradimo djelić sebe i svoga vremena u neku od navedenih službi i poslanja.

Svi dobronamjerni i savjesni članovi su dobrodošli! Slobodno se javite župniku Ivanu ili pastoralnom suradniku Peri. Vlastitim primjerom i životom posvjedočimo ljubav prema Bogu, Crkvi i zajednici kojoj pripadamo.


Autor: CroExpress/ HKM Essen Datum objave: 15.09.2022.