Učenici i nastavnici Hrvatske Škole Kardinal Stepinac iz Chicaga posjetili su Crkvu Presvetoga Trojstva i rodno mjesto Krašić blaženog kardinala Alojzija Stepinca, čije ime s ponosom nose.

U Krašiću su posjetili njegovu kuću i muzej koji čuva uspomene na njegov život i djelo. Uz stručno vođenje, učenici su saznali više o važnosti Kardinala Stepinca u hrvatskoj povijesti te o njegovoj hrabroj borbi za ljudska prava i vjerske slobode.

No ova posjeta nije bila samo povijesna, već i kulturna. Učenici Hrvatske škole Kardinal Stepinac izveli su folklorne točke plesa i pjevanja u Bistričkom Lazu kao počasni gosti. Svojim energičnim nastupom, prezentirali su bogatstvo hrvatske folklorne tradicije i oduševili okupljene svojom strašću i ljubavlju prema kulturnom naslijeđu.

Ova posjeta predstavlja ne samo obogaćivanje znanja i iskustva učenika Hrvatske škole Kardinal Stepinac, već i jačanje veza između Hrvatske i hrvatske dijaspore u Sjevernoj Americi. Kroz očuvanje kulturne baštine i promociju vrijednosti koje Kardinal Stepinac personificira, škola pruža mladima priliku da se povežu s korijenima.


Autor: CroExpress Datum objave: 05.07.2023.