Autor: CroExpress

Zbog nastale situacije oko korona virusa i Zavod za zapošljavanje u Zagrebu je pod pravom opsadom svih koji su došli po naknade za nezaposlene koje HZZ isplaćuje. Većinom su to mlađi ljudi iz ugostiteljstva, kuhari, konobari i ostali ugostiteljski radnici koji su zadnjih dana dobili otkaze, jer se masovno zatvaraju kafići, restorani i hoteli.

‘Nema posla, nema zarade. U restoranu gdje sam radio otkako je korona ušla u Hrvatsku nema prometa i evo sada sam na burzi’, kazao nam je jedan kuhar koji je do jučer radio u poznatom restoranu u samom centru Zagreba. ‘Odmah nakon otkaza zvao sam na HZZ da provjerim situaciju i gospođa mi je rekla da su već stotine njih došle se prijaviti i svi mahom iz ugostiteljskog sektora’, kazao nam je dodavši kako je u tom trenutku pomislio kako je to samo početak, ‘bit će ih tisuće’. ‘U HZZ-u nisu bili svjesni ‘situacije na terenu’, dodao je.

Ovakvu navalu, kažu iz HZZ-a, nikad nisu vidjeli, pišu 24 sata, a i oni bi im mogli zatvoriti vrata od četvrtka, pa će se prijave podnositi isključivo preko interneta.

Datum objave: 18.03.2020.