Poslodavcu nakon testiranja zatim moraju poslati potvrdu o testiranju na kojoj se nalazi datum samotestiranja, rezultat testa i potpis.

Pozivajući se na Ministarstvo rada slovenski mediji donose zaista nevjerojatnu vijest. Naime, oni koji rade od kuće moraju također ispunjavati uvjet PCT-a u Sloveniji. Tako je Slovencima vlada uvela COVID-potvrde za rad, odlazak u trgovački centar, zdravstvenu ustanovu, vožnju javnim prijevozom (od čega su izuzeti učenici osnovnih i srednjih škola), za različite uslužne djelatnosti, javne ustanove i korisnike njihovih usluga…

Ni radnici koji rade od kuće nisu izuzeti od uvjeta PTC (cijepljenje, preboljenje ili testiranje) navodi slovensko ministarstvo.

Radnici koji rade od kuće moraju se testirati brzim antigentskim testom za samotestiranje ako nemaju covid-potvrdu, piše N1. Poslodavcu nakon testiranja zatim moraju poslati potvrdu o testiranju na kojoj se nalazi datum samotestiranja, rezultat testa i potpis. A poslodavac je taj koji snosi troškove testiranja.

Iz ministarstva su pojasnili i da ako zaposlenik ne ispuni PCT uvjet, njegova oduka smatra se kršenjem obveza koje proizlaze iz radnog odnosa. To znači da u skladu sa Zakonom o radnim odnosima poslodavac može sankcionirati zaposlenika.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 21.09.2021.