Autor: Z.S./Deadline.com

Robert Herjavec, kanadsko-hrvatski poduzetnik, jedna je od zvijezda koja će nastupiti u svjetski popularnoj emisiji američkog ABC-a, ‘Ples za zvijezdama’ objavljeno je ovih dana u američkim medijima.

Tko je Robert Herjavec? 
Ovaj poduzetnik rođen je u Varaždinu, a s roditeljima je iz bivše Jugoslavije pobjegao pred komunizmom 1970. godine. U kanadski Halifax stigli su samo s jednom putnom torbom. Herjavec je završio studij u Torontu, osnovao nekoliko IT tvrtki pa ih prodavao velikim tvrtkama. 
2003. godine osnovao je ‘Herjavec Group’, tvrtku koju na svojoj stranici opisuje kao jednu od najbrže rastućih u Sjevernoj Americi. Jedan je od vodećih stručnjaka za računalnu sigurnost na svijetu, a stranica celebritynetworth.com njegovo bogatstvo procjenjuje na 200 milijuna dolara.
Deadline.com navodi da je Herjavec u posljednjih 12 godina ‘Herjavec Group’ doveo od 400 tisuća dolara godišnje prodaje i tri zaposlena, do 140 milijuna dolara prodaje i 250 zaposlenih diljem svijeta. 
Stranica evarazdin.hr navodi da je Robert bratić pokojnog Anđelka Herjavca, poznatog nogometnog djelatnika. Ovo mu neće biti prvo televizijsko iskustvo takve vrste jer je jedan od najvećih investitora u popularnom reality showu ‘Shark Tank’, gdje poznati poduzetnici (‘sharks’) odlučuju u koje će poslove investirati na temelju prezentacija natjecatelja. 

Datum objave: 25.02.2015.