Hodočašće katoličkih krizmanika iz Hrvatske katoličke misije Zürich započelo je jutros u 6 sati.

Ukupno 78 mladih krizmanika, zajedno s fra Antonijem, nekoliko roditelja i kumova, krenulo je na putovanje puno duhovnosti i očekivanja prema Loretu i Asizu.

Jedan od ciljeva ovog posebnog putovanja je posjetiti Gospinu kuću u Loretu, jedno od najvažnijih marijanskih svetišta. Krizmanici su ispunjeni radošću i zahvalnošću što će imati priliku biti blizu ovog svetog mjesta.

Također, ovo hodočašće će im pružiti priliku da posjete grob blaženog Carla Acutisa, mladog talijanskog sveca koji je posthumno proglašen blaženim zbog svoje predanosti vjeri i svjedočanstva o svetosti u suvremenom svijetu. Krizmanici će se moliti i zahvaljivati Bogu za primjer Carlovog života i tražiti njegov zagovor u svojim životima.

Drugi vrhunac ovog hodočašća je posjet svetištu sv. Franje u Asizu. Sv. Franjo Asiški jedan je od najpoznatijih svetaca Katoličke crkve, poznat po svom jednostavnom i poniznom životu, te velikoj ljubavi prema stvorenju. Krizmanici će imati priliku posjetiti njegovo grobno mjesto i osjetiti duhovnu prisutnost ovog iznimnog sveca.

Krizmanici, zajedno s fra Antonijem, roditeljima i kumovima, nose sa sobom molitve, zahvale i namjere svojih obitelji i zajednice. Neka ih dragi Bog prati na njihovom hodočašću, dajući im snagu, sigurnost i duhovno nadahnuće. Neka im zagovor Gospe bude blizu, štiteći ih na putu i otvarajući njihova srca za sveta mjesta koja će posjetiti.

Ovo hodočašće predstavlja važan korak u duhovnom rastu i formiranju mladih katolika iz Hrvatske katoličke misije Zürich. Neka im ovo iskustvo donese blagoslov, radost i snagu za njihovu budućnost u vjeri.


Autor: CroExpress Datum objave: 26.05.2023.