Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u subotu 18. lipnja u New Yorku sastala se s Odborom za zdravstveni turizam Udruge hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) na čelu s dr. Stevenom Pavletićem, predsjednikom ACAP-a, s kojim je razgovarala o promicanju zajedničkih ciljeva i jačanju odnosa između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država.

– Prepoznali smo važnost uspostavljanja visokih standarda održivosti i promicanja inovativnih zdravstvenih i wellness programa kako bi pozicionirali Hrvatsku kao cjelogodišnju destinaciju zdravstvenog i wellness turizma. Adresirali smo mogućnosti za zajedničke aktivnosti na promicanju zdravstvenog turizma, akademskog istraživanja, obrazovanja i promocije hrvatske baštine i kulture – poručila je Brnjac.

U sklopu šeste godišnje konferencije ACAP-a potpisan Ugovor o suradnji između Radne skupine za zdravstveni turizam ACAP-a i Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera s fokusom na novi zajednički pilot projekt s ciljem razvoja i pokretanja integriranog medicinskog i wellness programa u Hrvatskoj za tržište Sjeverne Amerike. Prenosi Glas Hrvatske.


Autor: CroExpress Datum objave: 20.06.2022.