Vidjelica Mirjana Dragičević–Soldo, kći Milene i Joze, rođena je 18. ožujka 1965. u Sarajevu, gdje je završila gimnaziju i studirala agronomiju. Svakodnevna ukazanja imala je do 25. prosinca 1982. kada joj je Gospa povjerila posljednju, desetu tajnu i rekla da će joj se ukazivati samo jednom godišnje, tj. 18. ožujka. No od 2. kolovoza 1987. ima ukazanje svakoga drugog u mjesecu. Nakana joj je moliti za nevjernike, tj. kako Gospa kaže ljude koji nisu upoznali ljubav Božju. Udala se za Marka Soldu 1989. i imaju dvije kćeri: Mariju (1990.) i Veroniku (1994.). Žive u Bijakovićima, u Međugorju.

Mirjana u svom dnevniku piše:

Vjerojatno se s. Lucia (vidjelica iz Fatime), kada je objavila da je primila tajne, suočila sa istim strašnim pretpostavkama koje smo morali trpjeti sve ove godine. Ali Blažena Majka mi nije povjerila tajne da stvorim strah. Kada iskusite raj, naučite prihvaćati Božju volju svim srcem.

Zašto se bojati onoga što bi se moglo dogoditi sutra ako ne znamo što će se dogoditi za sat vremena?

Jedino čega se treba bojati je grijeh, koji nas razdvaja od Boga. Strah od budućnosti, i strah od tajni, uništava naše vrijeme, već ograničeno, koje živimo na ovoj zemlji. Tvoja budućnost bi mogla završiti danas trebamo cijeniti život dok traje.

Gospa nam je, dakle, rekla da bi Međugorje bilo Fatimin završetak i da bi njeno srce trijumfiralo, dala nam je poruku nade, a ne poruku tuge. Podsjetila nas je da kad hodamo s Njom nemamo razloga za brigu.

Ali i sada me ljudi pitaju kako se pripremiti za vrijeme tajni: moram li se opskrbiti hranom? Preseliti se na selo i živjeti na farmi? Kupiti oružje da se obranimo i zaštitimo?

Odgovaram ovako: Da, treba nabaviti oružje, i koristiti ga često, i u tom trenutku pokazujem svoju Krunicu. Ovo je jedino oružje koje ti treba. Ali djeluje samo ako ga koristiš u molitvi.

Djevica Marija nam je u jednoj od prvih poruka poručila: ‘Molitva i post mogu zaustaviti ratove i promijeniti zakone prirode.’ Nije govorila figurativno, molitva je vrlo učinkovita, može donijeti više promjena nego išta što možemo sami učiniti. Krunica je posebno snažna molitva.

Dakle, trebamo li se pripremiti za budućnost?

Da. Da. Moramo biti sigurni da je naša duša uvijek spremna stati pred Boga, a ne gradeći bunkere ili gomilajući zalihe. Nitko ne može živjeti vječno na ovom svijetu. Trebamo se fokusirati na nadolazeće. Doživjela sam raj, i mogu potvrditi da na zemlji nema mjesta ni planinskog lanca, tropskog otoka ili sedmog čuda što je usporedivo s onim što čeka one koji izaberu svjetlost umjesto tame.

‘Bog vam je dao slobodu da izaberete život ili smrt’, rekla je Djevica Marija 18. ožujka 2003. tijekom mog godišnjeg ukazanja. ‘Djeco moja bez Boga ne možete ništa, ne zaboravite to ni na tren’.

(Mirjana Soldo, izvadak iz dnevnika Moje srce će pobijediti, 153-154)

Foto: Mirjana Soldo, Facebook


Autor: CroExpress Datum objave: 08.11.2023.