Autor: CroExpress
Životne priče hrvatskih iseljenika i ove godine bile su među našim čitateljima vrlo popularne. Koje od njih su privukle najveću pozornost?

Mirjana Renić Matić poslala nam je iskrenu i emotivnu priču o svom odlasku u Njemačku, o šest najtežih mjeseci u svom životu. Uostalom, fotografije govore više od tisuću riječi – na naslovnoj fotografiji je Mirjana tijekom prvog susreta sa petogodišnjom kćerkicom nakon šest mjeseci razdvojenosti. Evo njene priče.

‘Nekad najbolja učenica, čistila sam njemačke hotele. A danas….’

Ella Dvornik, kćer pokojnog pjevača Dine Dvornika, opisala je kako se 2013. godine zaputila u inozemstvo s 900 kuna u džepu. Ondje je vrlo brzo doživjela živčani slom, no danas je oduševljena svojim životom.

‘Otišla sam s 900 kn u nepoznatu državu, imala živčani slom…’

U Hrvatskoj je bila bez posla, ali joj zato u Njemačkoj ni 3000 eura nije bilo dovoljno. Tko je ta žena? Saznajte u nastavku.

U Njemačkoj joj je 3000 € malo, stan od 40 m2 naziva štalom. U Hrvatskoj je bila nezaposlena

Matijas Anđelić, Hrvat koji živi i radi u Njemačkoj objavio je sjajan post u kojem daje savjet za rad u ovoj zemlji, ali i velikodušno nudi pomoć onima koji se nađu u nevolji – bez obzira na vjeru i nacionalnost. ‘Svi smo mi pod ovim nebom isti’, poručuje Matijas.

‘U Njemačkoj možete živjeti bolje nego bilo gdje na planeti ako…’

Vlado Matanović iz Zagreba radi u Hrvatskoj. Nedavno je na jedan dan upućen u njemački Schwangau odraditi posao – montirati stepenice za slučaj nužde. Odmah je znao što će učiniti sa zarađenom dnevnicom.

Odradio jedan dan u Njemačkoj; evo kako je potrošio dnevnicu

Datum objave: 31.12.2015.