Pet kandidatkinja iz Slovensko-hrvatske provincije Družbe sestara Kćeri Marije Pomoćnice krenulo je na svoje novo duhovno putovanje, započevši svoj postulat u Torinu.

Ovaj značajan korak u njihovom vjerskom životu označava početak 10 mjeseci intenzivne formacije, nakon koje će se pripremiti za sljedeći stupanj svog duhovnog poziva – novicijat.

Odlazak pet kandidatkinja iz Slovensko-hrvatske provincije na daljnju formaciju izazvao je veliku radost i ponos u zajednici. Njihova posvećenost i hrabrost da slijede svoj poziv duboko su poštovani među sestrama i vjernicima.

Formacija u Torinu ima poseban značaj jer je Torino mjesto gdje je osnivačica Družbe, sveta Marija Dominika Mazzarello, ostavila dubok trag i gdje se čuva njezina duhovna baština. Ovdje će kandidatkinje imati priliku dublje uroniti u duhovno naslijeđe Družbe i pripremiti se za svoju buduću službu u zajednici.

Provincija srdačno poziva sve vjernike i ljude dobre volje da se pridruže u molitvi za pet kandidatkinja dok prolaze kroz ovu važnu fazu svog duhovnog putovanja. Njihova odlučnost i predanost služenju Bogu i zajednici zaslužuju podršku i zajedničke molitve.


Autor: CroExpress Datum objave: 11.09.2023.