U organizaciji Hrvatske katoličke zajednice Luksemburg i Hrvatskog društva Luksemburg u crkvi Hesperange održana je predstava „Božićna priča“.

U polusatnom programu sudjelovalo je 20 izvođača, uz prisutnost mnoštva vjernika koji su velikim pljeskom popratili svaki nastup te se često i sami pridružili poznatim pjesmama: Radujte se narodi, Tiha noć, Djetešce nam se rodilo, On dolazi da spasi nas, Zvončići.

„Kroz održavanje umjetničkih radionica još od Uskrsa te učenje pjesama i probe, broj djece i podrška njihovih roditelja stalno su rasli. Ovako lijepe reakcije na našu božićnu priču velik su poticaj za nastavak kreativnih aktivnosti s djecom”, rekla je Gabriela Mendeš Žaja, voditeljica projekta.

Tako su završile ovogodišnje aktivnosti Hrvatskog društva Luksemburg koje su zbog pandemije koronavirusa morale biti prekinute u posljednje dvije godine. Buđenje je započelo u veljači, radionicama hrvatskog jezika i kulture, u travnju se nastavilo s umjetničkim radionicama, a u svibnju je bila kulminacija aktivnosti.

„Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Belgiji priredili smo zapaženi edukativno-promotivni štand na Danu Europe u Eschu te obilježili 30 godina hrvatske neovisnosti koncertom Splitskog gitarističkog kvarteta u Luksemburgu. Uslijedio je hrvatski gastronomski štand na festivalu u Reckangeu i proslava Dana državnosti Republike Hrvatske u Itzigu”, istaknuo je Anđelko Markulin, predsjednik HDL-a.

Aktivnosti Hrvatskog društva Luksemburg financijski podržava Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske te nekoliko luksemburških općina. Vrijedni volonteri HDL-a za veljaču već najavljuju novu promociju Hrvatske u Luksemburgu, u partnerstvu s Gradom Đakovom.


Autor: CroExpress/Ljubica Karaman, Hrvatsko društvo Luksemburg Datum objave: 22.12.2022.