U petak, 12. svibnja, zajednica Hrvatske katoličke misije Dublin u Waterfordu i okolici svečano je proslavila blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika svoje zajednice.

Misno slavlje održano je u 19 sati u Cathedral of the Most Holy Trinity u Waterfordu.Voditelj Misije, vlč. Levaković, u svojoj prigodnoj propovijedi istaknuo je svijetli primjer sv. Leopolda Bogdana Mandića, koji je od malena bio prijatelj s Isusom i posvetio cijeli svoj život Bogu. Sv. Leopold upoznao je živoga Boga i njegovu milosrdnu ljubav te je odlučio biti kanal te ljubavi kao apostol ispovjedaonice i molitelj za jedinstvo svih kršćana. Ljudi su prepoznali glas Dobrog Pastira u njegovom glasu i rado su pristupali njegovoj ispovjedaonici.

Vlč. Levaković zaključio je propovijed potičući prisutne da mole Duha Svetoga kako bi donijeli odluke slične sv. Leopoldu – da ostave vrijeme za Boga, upoznaju Ga i susretnu tamo gdje On dolazi i gdje jest te da postanu živi kanal Božje milosrdne ljubavi prema svijetu.

Prije i nakon Misnog slavlja, vjernici su imali priliku za svetu ispovijed. Nakon Mise, prisutni su mogli primiti blagoslov relikvijom sv. Majke Tereze iz Kalkute, zaštitnice HKM Dublin. Svi su nastavili zajedništvo u prostorijama katedrale uz raznovrsnu hranu i slastice koje su domaćini priredili.

Zajednica je zahvalila Bogu na ovoj lijepoj proslavi i na trudu koji se ulaže u izgradnju zajedništva. Blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića bio je poseban trenutak okupljanja i slavlja vjere za Hrvatsku katoličku misiju Dublin i zajednicu u Waterfordu.


Autor: CroExpress/HKM Dublin Datum objave: 15.05.2023.