Školske sestre franjevke iz Ugande izražavaju iskrenu zahvalnost donatorima iz Slovenije koji su im pružili podršku u izgradnji kuće namijenjene pastoralnom radu u mjestu Kaina.

Nova kuća izgrađena je nedaleko od filijalne crkve u župi Rushooka.

Financijska sredstva za ovaj projekt, kojeg su sestre pažljivo pratile, donirana su putem Trikraljevske akcije preko Misijske središnjice Slovenije. Ova akcija tradicionalno okuplja sve župe u Sloveniji, prikupljeni novac namijenjen je misijama diljem svijeta. Zahvaljujući ovoj akciji, sestre su dobile financijska sredstva koja su omogućila izgradnju korisnog prostora za župnu zajednicu u ovom području. Vjernici dosad nisu imali adekvatan prostor za okupljanje, stoga je nova kuća bila neophodna. Očekuje se da će projekt biti dovršen do rujna.

Kuća će prvenstveno služiti za pastoralni rad s mladima, djecom i odraslima, kao i za druge potrebe župe. Dosadašnja pastoralna događanja odvijala su se isključivo u crkvi, ali sada, s nadom da će crkva uskoro primiti Presveti Oltarski Sakrament, sva druga događanja bit će organizirana u novoizgrađenoj kući.

Sestre su putem svojih stranica na društvenim mrežama uputile poruke zahvale dobrotvore iz Slovenije, poručujući: “Neka ih dragi Bog nagradi stostruko!”


Autor: CroExpress Datum objave: 13.07.2023.