Autor: CroExpress/tportal
Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za novu kvalifikacijsku za utakmicu za Euro 2020, u Gradskom vrtu u subotu (15 sati) gostuje Wales. Reprezentacija treninge odrađuje na Rujevici prije nego što se zaputi u Osijek. 
Pred novinare je ovoga puta izašao Dejan Lovren koji se nedavno okitio s titulom Lige prvaka s Liverpoolom, javlja tportal. 
‘Slavilo se kao u Hrvatskoj. Bilo je prekrasno. Pitali su me suigrači jesam li ikad to doživio? Samo sam se nasmijao i rekao: ‘Hvala bogu da jesam. S Hrvatskom. Žao mi je da nisam igrao, ali drago mi je zbog momčadi. Najvažnije da smo nešto osvojili’, kazao je Lovren.  
O izostancima igrača s kojima je trenutno suočena Hrvatska. 
‘Deset igrača nedostaje? Dobroo. Naravno da nedostaje svatko tko se oprostio, ali uvijek ćemo imati igrače željne dokazivanja‘, optimističan je Lovren. 
Što očekuje uoči utakmice s Walesom? 
‘Wales je nezgodna momčad s puno dobrih pojedinaca i sigurno nam neće biti lako. Favoriti jesmo i moramo pobijediti pred svojom publikom, pred punim stadionom, bez obzira na problematičan termin. Najvažnije je pobjeđivati. Greške pri obrambenim prekidima mogu se i moraju ispraviti, a ne smijemo si dozvoliti da uđemo u utakmicu kao protiv Mađarske. Stvorili smo na Svjetskom prvenstvu određenu sliku o sebi, drugi nas poštuju i nema više alibija za sljedeće susrete. Lipanj je težak. Ako se smatramo favoritima, onda to moramo i pokazati‘, kazao je Lovren.  
Stoper Liverpoola priznaje da nije na najvišoj razini.  
‘Nisam igrao neko vrijeme, bio sam ozlijeđen. Nažalost, nisam natjecateljski potpuno spreman. Naravno da nije isto kao i lani, kad sam igrao skoro svaku utakmicu’, otkrio je.

Datum objave: 06.06.2019.