CroExpress

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi da potpuno besplatno od siječnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (Coca – Cola Cup, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

Plazma Sportske igre mladih već 24 godine organiziraju sportska natjecanja za djecu od 6 do 18 godina starosti u kojima je do sad sudjelovalo 1.700,000 sudionika.


Cilj Sportskih igara je je da kroz druženje i šport promiču zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje.
Plazma sportske igre mladih posjetili su danas kandidati HDZ-a za sabor VI. izborne jedinice.

Državni tajnik Tugomir Majdak, sedmi sa liste u šestoj izbornoj jedinici čestitao je organizatorima i trenerima na odličnoj organizaciji ovih sportskih igara.

‘Kao bivši sportaš i aktualni sportski djelatnik Sportske igre mladih podržavam u svakom pogledu jer su model kako mlade ljude treba usmjeravati da kroz sport i igru, ali i zajedništvo te fair play izgrađuju sebe kao pojedince u kvalitetnom hrvatskom društvu. Desetak godina sam bio voditelj Otvorene škole nogometa na dijelu Karlovačke županije i osjetio sam što ovakav pristup prema našim djevojčicama i dječacima znači za njih i njihove roditelje. Uz čestitke organizatorima želim im pun uspjeh ove godine kada su Igre u znaku odgovornog ponašanja i sigurnosti svih sudionika i posjetitelja, ali i u budućim godinama provedbe’, kazao je Majdak.

[Sportske igre mladih, Dugave]

Sportske igre mladih u našem kvartu.

Kao bivši sportaš i aktualni sportski djelatnik…Objavljuje Tugomir MajdakPonedjeljak, 22. lipnja 2020.

Datum objave: 22.06.2020.