Hrvatska tuguje za sedam osoba koje su izgubile svoje živote u razornom potresu u utorak, 29. prosinca 2020. godine.

U Žažini je u srušenoj crkvi Svetog Nikole Biskupa u potresu život izgubio orguljaš i prijatelj mnogih Žažinaca. U crkvi je potres dočekala i Slavica Borić koja se na sreću uspjela spasiti s lakšim ozljedama. U Dnevniku Nove TV je ispričala kako je to izgledalo, prenosi Jutarnji list.

“Strava i užas. U jednom trenu nestalo je sve. Svi smo se uz Božju pomoć spasili, ali naš susjed Stanko, predragi čovjek, omiljeni čovjek, najbolji čovjek, predivan čovjek nije. Nemamo više ni njega orguljaša, nema više ni orgulja, ni crkve”, rekla je u suzama.

“Ostaje nam čvrsta vjera da će barem Bog nekako to nadomjestiti, ali tko će nadomjestiti ljude koji su poginuli, ljudski životi se više ne mogu povratiti”, zavapila je gospođa Borić. “Prevelika je tragedija za obitelji, za sve nas koji smo tu bili, svi smo mi mogli biti on. Ali eto, Bog je uzeo njega i svima nam je zato jako teško i ne možemo zamisliti da ga neće više biti, da mi više nemamo našu crkvu”, ispričala je.

“Pod velikim sam šokom ovih dana, od toga trena ja ne spavam u svojoj kući, spavam ispod stola kod svoje sestre, kad malo jače drmne ja sam gotova. Podrhtava i dalje, a kad spavam na podu, još više to osjetim i to je panika više, znate, strah se uvuče. I kad nešto malo drmne, ja mislim to je, jer dođe iznenada, nitko ne zna kad će doći”, uznemirena je gospođa Slavica.

Borić je komentirala i val dobrote koji je zahvatio Banovinu.

“Predivno je, gledam, plačem, molim i promatram te ljude koji iz cijelog svijeta pomažu i sve se slilo tu u jednome. I Hrvatska se cijela ujedinila. Cijeli svijet pomaže tim jadnim ljudima koji su izgubili kuće. To se bude već nekako riješilo, ali ljudski životi koji su ostali tu, njih više ne možemo vratiti i nadoknaditi. To je jako teško”, poručila je.

Rekla je da se moli za obitelji koje su nekoga izgubile svaku večer i da želi da im Bog da snage da prebole svoje gubitke. “Teško će biti preboliti, ali uz molitvu i dragoga Boga sve se to može”, poručila je Slavica.

Zahvalila je i ljudima koji im pomažu te svima koji riskiraju svoje živote da bi im pomogli, koji danonoćno rade i po kiši i hladnoći pogotovo orguljašu kojega su spašavali sedam sati.

“Predivni su, velika hvala svima, nemoguće stvari rade po opasnosti, izvlače ljude, ne znaju jel živ ili nije. I za našeg orguljaša, svi smo se nadali da je živ, ali Bog ga je uzeo”, zaključila je u razgovoru za Dnevnik Nove TV.


Autor: CroExpress Datum objave: 03.01.2021.