U subotu, 3. lipnja, banjalučki biskup, mons. Franjo Komarica, pohodio je našu župu i tom prigodom 96-orici djevojaka i mladića podijelio sakrament Sv. potvrde.

Otac biskup predvodio je svečano misno slavlje u frankfurtskoj katedrali sv. Bartolomeja u zajedništvu s đakonom Marijanom Krajinovićom, mjesnim župnikom fra Petrom Komljenovićom i župnim kapelanima fra Antom Bilokapićom i fra Kristijanom Šilićom. Fra Kristijan je tokom protekle vjeronaučne godine pripremao krizmanike za ovaj veliki dan. Prisutne su bile i sestre koje djeluju u našoj župi: s. Pavlimira Šimunović i s. Filipa Smoljo.

Na početku svečanog misnog slavlja sve prisutne pozdravio je voditelj krizmanika fra Kristijan i sami krizmanici uputili su ocu biskupu posebne riječi dobrodošlice uz dar buketa cvijeća. Krizmanici su također kroz čitanja, molitve, prigodne tekstove i pjevanje aktivno sudjelovali u svetom misnom slavlju.

Njima posebno, a i svim prisutnima nadahnutom propovijedi obratio se biskup Komarica naglasivši važnost ovog sakramenta i prisutnosti Duha Svetoga u životu svakog pojedinca i upozorivši kako je važno da ne zaborave svoje korjene, te zaključio riječima: „Niste navijači, već suradnici Božji! Vi ste novi apostoli u ovome svijetu!“

Naši folkloraši nisu samo svojom pojavom u lijepim narodnim nošnjama uljepšali sveukupnu sliku, nego su i pazili da sve prođe u najboljem redu. Župni zbor “Mato Lešćan”, pod vodstvom s. Pavlimire, uveličao je skladnim pjevanjem ovo svečano misno slavlje. Dao Bog da se ova danas zapaljena mala iskra Duha Svetoga rasplamsa u srcima naših krizmanika kako bi i dalje rasli u vjeri te ostali vjerni Bogu i Crkvi!


Autor: CroExpress, Hrvatska katolička župa Frankfurt Datum objave: 06.06.2023.