Autor: CroExpress/Hina

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je u intervjuu The Economistu ocijenio da je ‘Bosna i Hercegovina tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatskuzbog povratka džihadističkih ratnika, radi čega je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić odlučio na razgovor pozvati francuskog veleposlanika u toj zemlji, izvijestili su u četvrtak bosanskohercegovački mediji.

Kako su izvijestili mediji u BiH, Komšićev ured pozvat će na razgovor veleposlanika Francuske u BiH, Guillaumea Roussona, kako bi razjasnio stavove predsjednika Macrona iznesene u intervjuu za The Economist.

Macron je komentirajući nedavno protivljenje proširenju Europske unije na zapadni Balkan, i davanju zelenog svjetla Sjevernoj Makedoniji i Albaniji, posebno izdvojio BiH nazivajući je tempiranom bombom. ‘Ako ste zabrinuti za ovu regiju (zapadni Balkan), prvo pitanje nisu ni Makedonija ni Albanija, već Bosna i Hercegovina. Tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i koja se suočava s problemom povratka džihadista je Bosna i Hercegovina’, rekao je Marcon, prenose mediji u BiH.
Izvor fotografije:
wikipedia/Photo: Arno Mikkor (EU2017EE)/creativecommons.org

Datum objave: 08.11.2019.