Staza je u vrijeme nesreće bila otvorena za posjetitelje te se u tom trenutku za 25 eura po njoj mogao provozati svatko.

Na poznatoj trkaćoj stazi Nürburgring u ponedjeljak je u Njemačkoj došlo do stravične nesreće u kojoj je život izgubio 34-godišnji hrvatski državljanin.

Staza je u vrijeme nesreće bila otvorena za posjetitelje te se u tom trenutku za 25 eura po njoj mogao provozati svatko. Njemački mediji navode kako je mladić poginuo kada se zabio u kamion vučne službe. Njegova Mazda MX-5 nakon udara se zapalila.

Riječ je o, prema prvim informacija, velikom propustu organizatora. Incident je, naime, započeo kada se vozač Porschea 911 GT3 zaustavio na stazi zbog curenja tekućine te je po njega odmah krenula vučna služba.

Nesreća se dogodila i prije nego je uklonjen pokvareni automobil. Zbog toga što radnici vučne službe nisu propisno označili mjesto kvara došlo je do nesreće. Najmanje devet vozila naletjelo je na njih, a među njima je bio i 34-godišnji hrvatski državljanin koji je poginuo.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 08.10.2021.