PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

24.02.2020
tekst
tekst

Vjera

PRIDRUŽITE SE BOŽIĆNOJ AKCIJI 'Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem' najkasnije do 19. prosinca

Arhivska fotografija (foto: Dormitio.net)

Arhivska fotografija (foto: Dormitio.net)

'Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem' geslo je Božićne akcije koju i ove godine, jedanaestu godinu za redom, provode njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu u Svetoj zemlji.

Br. pregleda: 1433

Autor: CroExpress/Francisko Pavljuk

Putem portala http://www.dormitio.net/abtei/weihnachtsaktion/index.html, e-maila weihnachtsaktion@dormitio.net najkasnije do 19. prosinca 2019. možete prijaviti svoje ime i prezime te će ono na Badnjak biti položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu.

Prijava i sudjelovanje je besplatno i bez ikakvih obveza, no tko želi može uplatiti dobrovoljni prilog za ovu opatiju i socijalne projekte u Svetoj zemlji.

Iz godine u godinu sve je više odaziva, a razlog tako velikog odaziva i sudjelovanja prošle godine je ta što su i hrvatski katolički mediji podržali ovu božićnu akciju tako što su o ovome objavili i obavijestili svoje čitatelje na svojim web portalima.

Prema dostupnim informacijama bilo je dosta i hrvatskih imena i prezimena kako iz Hrvatske, BiH, tako i iz inozemstva (Njemačke, Austrije, Švicarske...), što znači da su i hrvatski iseljenici sudjelovali u ovoj akciji.

Njemački benediktinci i još stotinu vjernika, nakon Božićne polnoćke i noćnog molitvenog bdijenja (vigilije) pješice će se i ove godine u Božićnoj noći uputiti kao nekoć pastiri u Betlehem, gdje će na mjestu Isusova rođenja položiti listu s imenima i pomoliti se za sve njih.

Nakon toga molit će jutarnju molitvu (Laudes) na mjestu Isusova rođenja. Iz Jeruzalema krenut će u 2 sata, a u 10-ak kilometara udaljeni Betlehem stići će oko 4.30 sata ujutro.

Lista je kažu ovi njemački benediktinci iz godine u godinu sve duža, a i teža za nositi.

Više informacija na portalu opatije www.dormitio.net ili na facebooku pod nazivom 'Dormition Abbey Jerusalem'.

07.12.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.